fbpx

ServiTravel – CaixaBank

Fauna i cultura: Madagascar

  935 50 05 20

Fauna i cultura: Madagascar

 • Madagascar Galeria
 • Madagascar Galeria (2)
 • Madagascar Galeria (3)
 • Madagascar Galeria (4)
 • Madagascar Galeria (5)
 • Madagascar Galeria (6)
 • Madagascar Galeria (7)
 • Madagascar Galeria (8)

Sortida 14 de juliol de 2023
Madagascar, una illa-continent on la naturalesa, la fauna i la flora ens donen una oportunitat única de descobrir un nou món.

Lluny de semblar una illa gran d’Àfrica, Madagascar és un continent en miniatura. No sols diversos centenars de quilòmetres de separació amb el continent negre, també 165 milions d’anys d’evolució en separat fa que la fauna que puguem observar a Madagascar sigui única en el món.

 

Per què t’encantarà?

 • Gaudiràs d’un viatge en grup reduït amb guia acompanyant des de l’inici.
 • T’allotjaràs en establiments i hotels amb encant característics de la zona.
 • Descobriràs una naturalesa indòmita, de segles d’antiguitat.
 • Et sorprendràs en veure que el país, en separar-se del continent fa 160 milions d’anys, va originar un aïllament de les seves poblacions i va permetre que actualment conservi multitud d’espècies úniques en el món.

 

t3_avio-bus-vaixell

HOTELS PREVISTOS O SIMILARS

Dia Hotel Ciutat
14 al 15/07 Maison Gallieni Antananarivo
15 al 16/07 Plumeria Hotel Antsirabe
16 al 18/07 Hotel Thermal Ranomafana Ranomafana
18 al 20/07 Isalo Rock Lodge Isalo
20 al 21/07 Dunes d’Ifafy Ifafy
21 al 23/07 Anakao Ocean Lodge Anakao
14/07
ESPANYA – ANTANANARIVO

Arribada a l'Aeroport Internacional d'Antananarivo. A la nostra arribada, rebuda i benvinguda pel guia en l'aeroport.

Trasllat a l'hotel en transfer privat, repartició d'habitacions i allotjament.

15/07
ANTANANARIVO – ANTSIRABE

Esmorzar a l'hotel i trasllat per carretera per la més famosa ruta panoràmica (Carretera Nacional 7) cap a Antsirabe.

El paisatge en ruta li donarà una idea dels paisatges de l'altiplà central malgaix: els arrossars, les muntanyes, els pobles típics. Els nombrosos llocs de venedors de fruites i verdures són la prova de la fertilitat de la regió i tindrà l'ocasió de veure els habitants treballant en els seus terrenys i hortes.

Arribarem a una altitud d'aproximadament 1500 metres en arribar a Antsirabe.

A causa de l'altitud, el clima de la regió és molt fresc i pot ocórrer que la temperatura baixi a 0 °C durant l'hivern. La ciutat va ser fundada en 1872 pel misionario noruec T.G Rosaas, era una estació de muntanya i un centre de retir degut al clima molt més fresc; els banys termals van ser inaugurats en 1917.

Durant el dia d'avui coneixerem al detall el treball dels artesans de la zona visitant algun dels seus tallers.

Retorn a l'hotel i allotjament.

16/07
AMBOSITRA - PN RANOMAFANA

Esmorzar a l'Hotel.

En ruta a Ranomafana passarem per la ciutat de Ambositra, farem un volt per les botigues i visitarem els artesans de Zafimaniry per a veure com tallen una peça de fusta o realitzen caixes de fina marqueteria. Visitarem diferents tallers artesanals d'escultors de fusta que realitzen preciosos mobles, estàtues i records.

L'estil i la manera de treballar la fusta dels Zafimaniry estan inscrits per la UNESCO en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (2008). Avui dia, aproximadament 25000 Zafimaniry viuen en uns 100 pobles i caserius distribuïts en les zones altes d'aquesta regió.

Menjarem a la casa de Victor, l'Hotel Artisan. Va ser creat per un escultor per a mostrar la qualitat de les escultures de fusta tallada dels artesans de la regió. Gaudirem d'una dansa tradicional mentre ens serveixen el menjar.

Continuarem fins a Ranomafana i el seu bosc tropical. En arribar, farem una visita nocturna del bosc per a veure animals com el Fossa (petit puma), camaleons, granotes i els més petits lèmurs del món: el Microcebus.

Allotjament.

17/07
PN RANOMAFANA

Esmorzar en el Lodge i sortida cap al Parc Nacional Ranomafana.

Aquest parc és un dels més bells llocs de selva a Madagascar. Els francesos en època colonial van descobrir una font d'aigües termals amagada entre la selva i van crear un balneari. Després de la independència de Madagascar, es va fundar el Parc Natural i la Reserva de Ranomafana, el nom de la qual significa "aigua calenta". Aquesta reserva de la biosfera és considerada com l'enclavament més humit de l'illa continent. Les llegendes malgaixes diuen que en Ranomafana plou 365 dies per any. Sens dubte és una de les més espectaculars reserves naturals del país, on es poden observar nombroses espècies de fauna i flora endèmiques de l'illa.

Farem un trekking per aquest parc acompanyats pel nostre guia local per a anar a la cerca de tots els tipus de lèmurs que habiten al parc: el lèmur bambó, el lèmur marró de front vermell, el lèmur marró de ventre vermell, etc. També podrem observar les diferents plantes medicinals que creixen en aquest parc. El nostre guia ens les mostrarà.

Portarem el dinar en un pícnic. El guia buscarà un lloc fora de la selva on puguem prendre'l i després tornarem a endinsar-nos per a continuar amb la nostra visita del parc.

Aconsellem bon calçat, pantalons llargs, llanterna i impermeable (el sòl és relliscós a causa de les pluges i a la humitat constant.

Retorn a l'hotel i allotjament.

18/07
RANOMAFANA - PN ISALO

Esmorzar a l'Hotel. Avui sortirem en ruta cap al Parc Nacional Isalo. Abandonarem l'altiplà central de Madagascar per a entrar en un nou micro clima: els matolls secs i semi desèrtics del sud de Madagascar.

En Ambalavao, aprendrem com es fabrica el paper Antemoro: els Antemoro (o Antaimoro) són un dels grups ètnics de Madagascar. Aquest grup ètnic prové dels colons àrabs que van arribar des de la Meca en el segle XV i XVI. El paper Antemoro, produït des de llavors per aquesta comunitat, és un paper incrustat de flors que és tradicionalment utilitzat per a registrar coneixements secrets en sorabe. Aquesta producció és generalment exportada i representa una important font d'ingressos per a aquesta comunitat.

Pel camí visitarem la reserva natural comunitària de Anja situada a 13 km al sud de Ambalavo, la capital del districte. És un lloc de preservació ambiental i cultural únic en el sud de Madagascar. Sent una mescla entre una reserva natural i un poble malgaix en desenvolupament, Anja és un exemple de com els éssers humans i la naturalesa poden cohabitar i prosperar.

Allotjament.

19/07
PN ISALO

Esmorzar a l'hotel i sortim en cotxes fins al peu del pujol de la muntanya Isalo.

Des d'allí podrem iniciar el trekking per l'interior del massís carregats només amb una motxilla petita. Aquest passeig ens conduirà a un impressionant paisatge. Podrem també caminar pels voltants i explorar les muntanyes per a gaudir de les vistes. Així com banyar-nos en les piscines naturals. El nivell de dificultat del trekking li ho donarà el guia. Nosaltres li indicarem que nivell tenim i quant estona volem caminar i el guia adequarà el trekking a les necessitats del grup.

Dinar tipus pícnic, al costat del Tàpia Forest.

El P.N de Isalo té una superfície de 815 Km² i es troba a una altitud d'entre 800 i 1.082 metres sobre el nivell de la mar. El principal ecosistema del parc està conformat per un massís amb penya-segats pronunciats i canons. La regió presenta una climatologia bastant seca, amb set o vuit mesos sense pluja. Dins dels nombrosos endemismes vegetals s'inclouen Pachypodium rosulatum, Ravenea rivularis i Uapaca bojeri, pertanyents a la família de les euforbiáceas. La informació existent sobre la fauna és escassa, encara que dins dels mamífers poden observar-se diverses espècies de lèmurs, la fossa (Cryptoprocta ferox) que és el principal depredador de Madagascar, i el tenrec (Tenrec ecaudatus) un petit insectívor similar a l'eriçó; En el nord del massís es pot observar 82 espècies endèmiques d'ocells, dins dels amfibis i rèptils, hi ha censades 33 espècies com la boa Acrantophis madagascariensis i 15 espècies d'anurs (granotes i gripaus).

Allotjament.

20/07
PN ISALO - PN ZOMBITSE – IFAFY

Esmorzar a l'Hotel. Sortida en ruta cap a Ifafy, passant pel camí pel PN Zombitse.

Fundat l'any 1997, es tracta d'un dels parcs més verges i menys visitats dels viatges a Madagascar, on els viatgers se senten imbricats en la naturalesa més endèmica i salvatge. A més compta amb l'avantatge que el recorregut a peu transcorre per una zona pràcticament plana, així que està a l'abast de tots els viatgers, sigui com sigui la seva forma física. En Zombitse es poden albirar amb relativa facilitat lemures de l'espècie Sifaka (Propithecus Verreauxi), així com camaleons (Furcifer Oustaleti) de gran grandària. Tota la vegetació és endèmica de l'illa, destacant els Baobabs (Andansonia Za), orquídies silvestres, els Pandanus, els espectaculars Ficus i els centenars d'espècies de plantes medicinals. A més, existeixen nombroses espècies d'ocells endèmics, trobant en Zombitse el 47% dels ocells autòctons de l'illa. Els Baras viuen en aquests boscos de Zombitse Vohibasia, són grangers i conreen les terres dels voltants.

Pel camí creuarem la petita ciutat dels safirs Ilakaka on més de 100.000 persones s'han sentit atrets per aquesta pedra preciosa i s'han instal·lat aquí des de 1998.

Després d'aquesta parada, continuarem cap a Ifafy per a trasllat a l'hotel.

21/07
ANAKAO

Després del esmorzar , trasllat a Anakao. La millor i més segura manera d'arribar a Anakao, a 45 km al sud de Tulear, és amb llanxa ràpida.

Anakao no és una illa: un gran riu, el Onilahy, bloqueja el camí al nivell de Sant Agustí. Abans de les 9.30 AM prendrem en el port un potent vaixell ràpid que ens portarà confortablement i en menys d'una hora a Anakao. En sortir de la llacuna, la nostra ruta creuarà el tròpic de Capricorn al nivell de l'estuari del riu Onilahy. Aquí podrem observar balenes (de juny a setembre), dofins i peixos voladors.

Finalment, passarem al llarg de la costa entre Soalara i Anakao: per la mar o per la llacuna segons les marees i arribarem al lodge que tenim a la platja.

Allotjament.

22/07
ANAKAO

Dia lliure per a gaudir de les platges de Anakao.

23/07
ANAKAO - TOALIARA – ANTANANARIYO

Després del esmorzar , sortirem cap a Toliara en un vol intern que ens connectarà amb la capital.

A l'arribada passejo per a descobrir la ciutat. El principal barri comercial i administratiu que s'estén a través de la zona on es troben l'estació de trens de Soarano, l'avinguda de la independència i la plaça on solia organitzar-se el Zom, el mercat a l'aire lliure més gran del món Si hi ha temps visitarem el Palau de la Reina Ranavalona I.

Entre els mercats artesanals de la ciutat, el Vaig marxar artesanal de la Digue és considerat com el mercat d'artesanies més gran d'Antananarivo. En aquest animat mercat s'embeni de tot: des de teles i roba brodades fins a estàtues de fusta tallada. També podrà trobar creacions fetes de cuir i un paper especial anomenat paper Antemoro. A part de les artesanies, pot trobar en el mercat objectes de qualitat com a pedres semipreciosas de diferents colors i decoracions de casa fetes amb sedes rares.

A l'hora convinguda, trasllat a l'aeroport per a agafar el vol de retorn a Espanya

24/07
RETORN A ESPANYA

Sortida del vol de retorn de matinada amb destinació Espanya. Arribada al migdia.

 • Trasllats des de/a l'aeroport segons l'itinerari
 • Vols interns en classe econòmica
 • Tots els altres trasllats segons l'itinerari en miniván o minibús
 • Allotjament segons hotels esmentats en l'itinerari o similars
 • Guia de parla anglesa durant el viatge i acompanyant en espanyol
 • Menjars com s'indica en el programa (desdejuni diari, un esmorzar i tres sopars)
 • Entrades als parcs i activitats segons l'itinerari
 • Entrades als parcs i reserves naturals
 • Guies locals als parcs
 • Tots els desplaçaments
 • Segur bàsic de viatge

No inclós

 • Consulti directament amb ServiTravel les connexions des de les diferents zones d'origen, així com la contractació d'una assegurança de cancel·lació 65 €
 • Vols Internacionals des de 990€.
 • Begudes (refrescos, cervesa, vi, licors...)
 • Visats
 • Propines, despeses telefòniques i personals.
 • Res que no estigui especificat en l'apartat anterior

Sol·liciti més informació

Nom i cognoms*

Telèfon

Número de la seva oficina de la Caixa (Els quatre dígits dels seu compte que es troben desprès de “2100”)*

Correu electrònic*

Missatge